'Zuipschuiten' aangepakt

Ook dit vaarseizoen pakt de politie overlast op het water aan. Het Openbaar Ministerie (OM) en de politie treden hard op tegen zogenaamde 'zuipschuiten'.

Met de komst van het mooie weer is het vaarseizoen weer begonnen. Niet alleen beroeps- maar ook de recreatievaart moet zich aan regels houden. Vaak gaat dit goed, soms niet.

Overlast
Niet voor iedereen is het begrip 'recreatievaart' hetzelfde. In het verleden zorgden ‘zuipschuiten’ voor veel overlast. Deze boten gingen het water op met kratten bier en koelkasten, de mensen aan boord gebruikten bovenmatig alcohol, draaiden harde muziek, schreeuwden en in sommige gevallen pleegden zij zelfs vernielingen.

Aanpak zuipschuiten
Om overlast te voorkomen, zal de politie in samenwerking met andere handhavers veelvuldig toezicht houden op en rond het water. Schippers van de zogenaamde zuipschuiten worden aangepakt. In overleg met het OM kunnen zij zware straffen opgelegd krijgen. In ernstige gevallen -waarbij mensenlevens in gevaar komen- zullen de schippers worden gedagvaard en kan door de rechter maximaal twee maanden hechtenis worden opgelegd.

Bron: Politie.nl

drinken

Op May 27, 2011