sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Digitale tijdperk doet zijn intrede in de boottransport

Het kan voorkomen dat iemand een boot koopt in het buitenland. De vraag is dan hoe je de boot van A naar B krijgt. Afhankelijk van de afmetingen van de boot kan er een oplegger gehuurd worden om de boot te vervoeren. Het wordt lastig wanneer de boot uit een bepaald land moet komen waar vergunningen vereist zijn. Frankrijk is bijvoorbeeld een land waar regelgeving lastig kan zijn.

Het ligt voor meeste mensen dus ook voor de hand om een transportbedrijf in te schakelen. Bellen, offertes aanvragen en onderhandelen over de prijs zijn zaken die dan aan bod komen. Dit kost dus bijna altijd veel tijd en moeite kosten om een goede transporteur te regelen.

Er zijn tegenwoordig websites waar het boottransport makkelijker geregeld kan worden. Op dit soort sites plaatst een particulier zijn of haar opdracht voor het transport. De opdrachtgever dient informatie op te geven met betrekking tot de opdracht. Dit varieert van type boot, afmetingen, ophaallocatie en data voor het transport. De duizenden transporteurs die aangesloten ijn bij de sites zien vervolgens al de informatie die nodig is om een goed bod uit te brenegn (geen NAW gegevens).

In het beste geval bieden verschillende transporteurs op de opdracht zodat er een lagere prijs ontstaat voor de opdrachtgever. De consument kan vervolgens kijken naar de feedback van biedende transporteurs om de juiste keuze te maken.

Het is een interessant concept dat laat zien dat het digitale tijdperk ook de transportindustrie heeft bereikt. Er zijn al sites om online offertes aan te vragen op het gebied van klussen maar nu dus ook één voor transport, met de specifieke categorie boottransport.

Door: Simeon Volkers

Op November 18, 2011